TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
lauantai 11. syyskuuta 2010

Nanuq ja aamurusko


Sain vihdoin aikaseksi ottaa kameran matkaan töihin. Napsasin muutaman kuvan Nanuqista. Tuon aurinkokuvan otin tänä aamuna omasta rannasta 06.15. Aurinko heijasti niin hienosti järven pintaan vaikka itse aurinkoa ei oikeastaan näkynyt. Oli ihan pakko kävästä ottamassa kuvia vaikka pokkarilla ei tuommosia maisemakuvia voi ottaakaan. Mutta otinpa kuitenkin. Olenki päättäny, että jos ja kun Tuiskutievassa on joskus koiranpentuja, niin niillä rahoilla ostetaan hyvä järjestelmä digikamera. Mulla on tällä hetkellä manuaalinen järjestelmäkamera, muttei sillä enää tule otettua kuvia.
Tuiskutievan häkkitila on laajenemassa. Toisen häkin viereen on nousemassa uusi häkki. Tällä kertaa siitä ei tehdä huskyn pitävää vaan ihan tavallisesta koiraverkosta ja puuovella varustettuna. Se tulee näin tehtynä huomattavasti halvemmaksi. Saltti saa muuttaa omaan häkkiin ja siperialaiset voivat asuttaa vanhaa ja turvallista häkkiä. Tosin talvellahan siellä on tilaa, kun työtätekevät asustavat lumikauden koiratarhalla. Hiekkaa pitää tuoda ainakin kaksi rattorinkuormaa, jotta saadaan nostetuksi maapohjaa riittävästi.
Saltin köhiminen jatkuu. Antibiootit ei nyt oikein pure tai diagnoosi oli väärä. Katotaan ensi viikko vielä miten käy. Eläinlääkäri käy vain torstaisin Muoniossa, joten sinne tähdätään jos tilanne ei muutu. Hettaan asti 100km en aijo yskän takia ajaa. Samaanikin yskii ja köhii. Tämä ei ole kennelyskää jos joku sitä epäilee... Se tuli sairastettua viime keväänä ja tämä kuulostaa erilaiselta. Nyt lähen Samaanin ja Petran kanssa ruskaa ihailemaan Pitkänveonvaaraan. Taitaa se Salttikin matkaan päästä.
-Milla-
"Ellet halua mitään, elämäsi sinulle varaamat työkalut ruostuvat."2 kommenttia:

 1. Heip!

  Sinulla saattaa Nanukissa olla melko kelpo rekikoira tulossa, panosta siihen ;) Noita Sateen jatkoja ei taida huonoja olla ensimmäistäkään.

  Itsellä seitsemän kappaletta suoraan ja kaksi Sateen tyttärestä Sinkosta. Mahtavia asenteeltaan.

  terkuin Maiju / Kennel Talvitaipaleen, Muonio

  VastaaPoista
 2. Juu kyllä Nanuqista hyvä vetokoira on tulossa. Aika varautunut vieraita kohtaan, mutta sopii mulle. Riittää kunhan tykkää minusta.

  VastaaPoista