TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
maanantai 3. lokakuuta 2011

Tunnelmia Kirunasta

Lauantai-aamuna lähimä ajoissa ajamaan kohti Kirunaa. Rekikoirasymposium oli tarkoitus alkaa 10.00 meän aikaa ja olima jo 9.30 perillä, joten aikaa jäi onneksi ihan reilusti. Vähän kaasujalka painoi, mutta ei kerrota sitä kellekkään. Symposium järjestetään joka toinen vuosi ja tänä vuonna puhujina olivat Hans Gatt Kanadasta, Dr Jerry Vanek Usasta, Milos Gonda Slovakiasta, Tim White Usasta ja Roger Dahl Norjasta.

Ensimmäiseksi Roger Dalh kertoi valmistautumisesta Finnmarklöppettiin ja kuinka hän treenaa koiria sekä tiimityöskentelystä ja kennelyhteistyöstä. Rogerhan voitti Finnmarklöppetin tänä vuonna. Luento oli mielenkiintoinen kuten kyllä olivat kaikki muutkin.

Eläinlääkäri Jerry Vanek kertoi koirien venyttelemisestä ja hänen luentonsa olivat humoristisia.

Kolmantena  pääsi ääneen Milos Gonda. Hän kertoi menestymisestään La Grande Odysseessä ja Pasviktrailissa. Hän voitti tänä vuonna molemmat. Hän näytti hienoja videoita Espanjan kisasta ja ihan ylpeänä istuin siellä, sillä Peetan isä ja äiti näkyivät molemmat esittelyvideolla Jesus Martinezin valjakossa. Hurja on Pirenan kisa, täytyy myöntää.

Vetenaari musheri Tim White kertoi... niin mistähän hän kertoi eka päiväna, en nyt muista. Varmaan jotain historiikkia rekikoirista. Hän on ollut menestynyt kilpailija Iditarotissa ja muissa kilpailuissa. Nyt hän oli jo vanha ontuva mies, mutta hauska ja vaatimaton.

Lauantai päivän lopuksi Hans Gatt kertoi elämästään koirien kanssa Yukon-joen varrella.

Luentojen välillä oli aina puolen tunnin paussi, joten aikaa ostoksille jäi riitävästi.

Illalla oli musher-partyt Kiruna Slädhundklub- talolla.

-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti