TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
keskiviikko 18. elokuuta 2010

Luopumisen tarkoitus on tehdä tilaa uudelle

Töissä tulee useinkin eteen vanhojen koirien kuolema. Nyt minua askarruttaa Samaanin kohtalo. Herra on vielä ihan pirteä, mutta milloin on aika luopua ja tehdä tilaa uudelle. Osaanko olla tarpeeksi tunteeton asiassa. Töissä sitä joutuu harjoittelemaan silloin tällöin. Joskus tuntuu että taivun muutokseen ja luopumiseen vasta, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Psykologi Ilona Rauhalan mukaan olipa luopuminen vapaaehtoista tai pakotettua, se on elämän kannalta välttämätöntä. Sitä voi verrata luonnon kiertokulkuun. Jos puu ei syksyllä luopuisi lehdistään, ne eivät voisi tehdä tilaa keväällä puhkeaville uusille lehdille. Sama se on ihmiselämässä, mutta miksi siitä lemmikistä luopuminen on niin vaikeaa. Jotenki sitä vain pitää kiinni siitä vanhasta ja turvallisesta. Ikiviisas sanonta "saat sen mistä luovut", voisi olla minunkin kohdalla totta. Petrahan kasvaa uhkaavalla vaudilla hienoksi johtajakoiraksi. Tällä hetkellä Samaanilla ei mielestäni ole kipuja, koska ruoka maistuu melkein joka päivä. Se on siis Sampalle normaalia, ettei joka päivä syödä. Sitä se on tehny koko elämän.

2 kommenttia:

  1. Kyllæ sie Milla sitten næet kun Samanin on aika læhteæ. Mie kun tulin takas kotiin Huippuvuorille kesæloman jælkeen, jouduin jærjestæmææn Thulen (Samanin ikætoverin) autuaammille metsæstysmaille læhdøn heti ensimmæiseksi. Onneksi Thulen olotila oli huonontunut muutamassa pæivæssæ ja kun læhtø sitten vielæ viivæstyi minusta riippumattomista syistæ vuorokaudella, kerkesi Thulelta mennæ jalatkin alta. Oli helpotus pææstææ vanha ystævæ læhtemææn.....mutta niin vain yksi aikakausi on taas ohi. Hyvin Thule ja Samanin ovat pærjænneet vaikka saivatkin aloittelijat emænnikseen vajaa 14 vuotta sitten :-)

    Ulkona paistaa vielæ kesæyøn aurinko pilvettømæltæ taivaalta. Ei millææn malttais olla sisællæ, mutta jonkuham tæytyy pikkupoikien unta valvoa...

    Priitta

    VastaaPoista