TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Lumipalloja

Kävin eilen illalla Saltin kanssa kävelyllä ja se tuotti herralle hiukan hankaluuksia. Lumi nimittäin tarttui ikävästi etutassujen karvoihin. Eri foorumeilla on ollut puhetta lapinkoirien trimmaamisesta. Ollaan puolesta ja vastaan. Tämä omistaja se kyllä otti kotiin tultua heti sakset käteen ja naksasi kaikki pitkät karvat tassuista armotta pois. No ei me olla näyttelyyn menossakaan mutta kyllä ne koiraa haittaa siis talvella pitkät ja pehmeät jalkakarvat. Onkohan tuo lapinkoira jotenki muuttunu karvanlaadultaan kun ei saisi trimmata mutta karva kerää kuitenkin lunta. Ei tuo kaupungissa ole ongelma mutta lappilaisille maalaiskoirille se kyllä tuottaa ongelmia. Jos lapinkoira on ollut ja on edelleen työkoira, niin ei karva kyllä saisi olla ongelma liikkumisessa.

 
 
-Milla-
 

3 kommenttia:

  1. Entisenä lapinporokoirien omistajana ihmettelen tuota lapinkoirissa, monesti näin todella pitkäkarvaisia yksilöitä näyttelyssä ja sillon tuli mieleen että mitenköhän tolla karvalla pärjää lumessa.Ei kai lappalaisten pitäis kuitenkaan trimmattavia olla? Tai sitten lapinkoira on vaan niin puhtaasti seurakoira nykyään..tärkeän asian nostit esille blogissasi.

    VastaaPoista
  2. Lapinkoirissa on eriytymässä showkoirat muista niinkuin siperianhuskeissa on jo käynyt. Ei sille mitään voi. Näin vaan käy.

    VastaaPoista
  3. Eikä lumi tartu lapinkoiriin paitsi juuri tuommosella "suvikelilä", hienot paakut Saltila :)!

    VastaaPoista