TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
lauantai 5. toukokuuta 2012

Posio ryhmis 5.5.2012

Aamulla lähdimme seisemän aikaan ajelemaan kohti Posiota. Ilmassa oli hiukan jännitystä. Eniten jännitti, miten Petran kanssa  menee. Nanuqin jo tiesin, mutta tuo neitonen hiukan epäilytti. Välillä tuli mieleen, että on tämä ihan hullua hommaa. Ajaa nyt melkein 800km koiranäyttelyn takia,  mutta tuomari oli käyttökoiria arvostava ja siksi halusin ehdottomasti sinne. Pientä jännitystä aiheutti myös se, että lapset olivat olleet kuumeessa ja Jani oli lupautunu handleriksi. Onneksi pe iltana molemmat olivat kuumeettomia ja uskalsimme lähteä koko porukka. Yksin olis ollu aika haasteellista kahen villin koiran kanssa.

Perillä olimme ajoissa. Koirat ulos autosta ja ilmoittautumaan. Petra tuli ihan hulluksi. Nanuq sätkyili ihan tavalliseen tapaan, mutta kulki silti ihan rauhallisesti. Siinä vaiheessa ajattelin, että jätän taas menemättä Peetan kans kehään. En viitti mennä nolaamaan itteäni. Aikaa oli kuitenkin runsaasti ennen kehään menoa ja ehdin hiukan treenata molempien kanssa. Rauhoituin ittekki ja ehkä koiratki.

Nanuq esiintyi tietty ensin ja sitten Peeta. Nanuqin arvostelu oli hyvä. Tuomari tuli minulle sanomaan että sertin arvoinen koira, mutta aran luoteen takia hän ei voi antaa eriä ja sertiä. Yes, kyllä mie olen aina tiennyt, että Nanuq on huippu koira. Nyt kun vielä saadaan nuo sivulle vilkuilut pois, niin hyvä siitä tulee.

Sitten olikin neiti sähikäisen vuoro. Mie olin jo paniikissa...
No eikun juoksemaan ja seisomaan ja taas juoksemaan. Jani kuunteli tarkasti kehän laidalla, mitä Peetasta sanottiin. Ihmeen hyvin neiti käyttäyty. Olin aika yllättyny. Arvostelussa vielä luki, että esitetään hyvin. Hyvä mie!!!! Peetalla oli liian kapea pää ja senhän mie tiesinki. Muuten oli kroppa kondiksessa. Niin ja häntä kippuralla, senki mie olin jo tiedostanu.

Nanuqin arvostelu:

Rotu tyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Pitkä ???muotoinen pää. Kirsu pitäisi olla vähän tummempi. Kauniit korvat. Hyvä ylälinja. Hyvä rintakehä, raajat. Kulmaukset saisivat olla paremmat. Karvapeite hyvä. Koiran luonne ei ole täysin vapaa ja se alentaa koiran arviota.

 Peeta:

rotutyyppi erittäin hyvä. kevyt hentoluustoinen narttu jolla kapea pää. kauniit korvat, ???pitkä kaula. hyvä selkä ja hyvä rintakehä. hyvät raajat. häntä kiertyy hiuman liikaa. liikkuu hyvin ja esitetään hyvin.

MOLEMMAT SAIVAT EH. NANUQ VOITTI LUOKKANSA JA PEETA OLI TOINEN.-Milla-

2 kommenttia:

  1. Hienoa Milla, Peeta ja Nanuq! Nyt vain kovaa reeniä, niin kyllä se serti sieltä irtoaa poitsulle. Ja ehkä tukevammassa turkissa Peetankin pää on paksumman näköinen. Hienosti homman handlasitte! Mikä on seuraava näyttely?

    VastaaPoista
  2. Ehkä met menemä Rovaniemen kansainvälisiin. Siellä olis Paula Rekiranta. En tunne tyyppiä, mutta ehkä me mennään hänen arvosteltavaksi. Sitte Oulu kv, Marja Talvitie ja Kemikv Tapio Kakko. Ivalon ryhmis elokuusa ja erkkari syyskuussa Ristijärvellä. Olisko siinä Nanuqille haastetta.

    VastaaPoista