TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.








torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannus 2010

Kesä ja kärpäset ovat tulleet. Jostain syystä mäkäraiset rakastavat Samaania. Muut koirat saavat olla melko rauhassa. Seuraavat 3 viikkoa tietää Samaanille sisäkoiranelämää, muuten koko koira olisi verille syöty. Mikään karkote ei Samaanista mäkäräisiä karkota, joten sisälle vain turvaan. Tämä kesä on Petralle ensimmäinen, joten sen mäkärän sietoa en vielä tiedä. Nuo karvaturrikat kyllä pärjäävät. Nanuq asustelee työpaikkani koiratarhalla tämän kesän ja siellä mäkäräongelmaa ei paljoa ole. Nanuq joutuu odottelemaan siellä uuden kotitarhan valmistumista, koska yhteiselo Saltin kanssa on aika mahdotonta. Ehkä omistajalla ei ole homma hanskassa, kun Saltti puraisee lapinkoiran tapaan Nanuqia heti tilaisuuden tullen jalkoihin. Ja lääkekuurillehan Nanuq aina joutuu. Kuriongelmia siis. Saltti kun ei oikein voi sietää, että nuorisokin haluaa minulta huomiota. Nyt olisi hirveän tärkeätä olla mahdollisemman paljon Petran kanssa ihan kahestaan, mutta kun on nuo neljä muutakin... Yritän silti parhaani.

Saltin kanssa harjoitellaan näyttelyihin. Seuraava koitos olisi 10.7. Ruotsin Jällivaarassa, mikäli he hyväksyivät minun ilmoittatumisen. Maksukuittia kun pitikin odottaa 3 päivää ja viime tingassahan sitä aina pitää ilmoittautua. Saa nähdä kuinka käy. No Kemin näytelyyn ilmoitauduin ajoissa. Pitkään kyllä pohdin myös Petran tai Nanuqin ilmoittamista, mutta viime kesän kokemusten perusteellä lähen Saltin kanssa kahestaan. Koirat olisivat olleet kahessa eri kehässä ja ootusta jommalla kummalla rodulla olisi ollut varmasti ihan liikaa. Saltti kuitenkin on Sertijahdissa ja käyttöpuolen siperialaiset pärjäävät vain tietyillä tuomareilla. Kemin siperialaisia arvostelevaa tuomaria en tunne. Rahakysymyshän se tietenki myös oli, mistä olisi löytynyt 100e ylimäärästä, jos olisin ottanut kaikki kolme. Petralle näyttely olisi ollut vain harjoitettelua pentusarjassa, mutta Nanuq on jo kolmessa näyttelyssä käynyt. No onhan niitä näyttelyitä ensi vuonnakin ja sitä seuraavanakin.

Juhannusta vietetämme kämpällä väylän varressa lohtasoutaen tai siis Jani soutaa ja mie piän leiriä pystyssä rannalla. Tohinaa on jos lähemä koko tokka. Ehkä osa koirista saa jäähä kotia taloa vahtimaan. Hauskaa Juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille:) Niin ja mukavaa juhannusta koko sakille. Nähdään ens viikolla.

    Riikka

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Hienoa, että kuulumisa voi seurata täältä, kun muuten ei oikein ehitä törmäillä...

    Meilä on kans Gällivara edesa, ollaan lauantaina kehässä. Ja Kemissä sunnuntaina. Aina se melkein on eri päivänä kuin pystykorvaisilla....

    T. märäräisten keskeltä Katri

    VastaaPoista