TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tobacco Trail 2013

Perjantaina 8.2. starttasi Topakslöppet Kirunasta. Matkana n.300km, saattoi olla vähän yli. Yksi checkpoint oli Saivomuotkassa joka on tuossa rajalla. Koiraparkit oli joella joten Suomen puolelta pääsi helposti seuraamaan kilpailua. Viime vuoteen verrattunu aikataulu oli katsojille epäedullinen, koska ensimmäiset valjakot saapuivat vasta illalla puoli yhdentoista maissa.

Lähdin pakkasesta huolimatta katsomaan kilpailua. Jokin hulluus iski ja halutti lähteä, vaikka pakkasta oli yli -30 astetta ja pimeää. Kylmähän siellä oli ja kaikki lämpimät vaatteet oli tietenkin työpaikalla, eivätkä ne siellä paljoaa lämmitäneet. No ensi vuonna muistan pukeutua kunnolla. Kolmisen tuntia kuitenkin hytisimme pimeässä ja kylmässä. Ihanat revontulet loimusivat kirkkaalla tähtitaivaalla ja valjokkoja ilmestyi hiljalleen pimeydestä. Sain otettua kylmyydestä huolimatta muutaman kuvan. Sormet jäätyi hetkessä, kun ne otti pois hanskoista.

Ensimmäisena Saivomuotkaan saapui Jörg Bungard ja toisena Steffen Neumann.Itse odottelin innolla Birgitta Sandinia, Petran isän kasvattajaa, mutta hän saapui niin myöhään, etten tarennut odotella niin pitkään. Kilpailun kuitenkin voitti norjalainen Roger Fossöy ja toisena saapui maaliin Jörg Bungard. Ruotsalainen Mats Pettersson oli kolmas. 
 
Petran synnytystä täällä odotetaan jännässä. Huomenna on 63vrk ensimmäisestä nähdystä astumisesta. Vielä ei ole lämpö lähtenyt laskuun eli odotellaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti