TERVETULOA

TERVETULOA SEURAAMAAN TUISKUTIEVAN KOIRIEN ELÄMÄÄ. MUKANA MENOSSA SIPERIAN HUSKYT HUPIHUKAN NANUQ, SILENT CREEK PETRA, TUISKUTIEVAN SKAIDI, TUISKUTIEVAN STAALO, TUISKUTIEVAN SAANA, NYMÅNENS JONHNNY SEKÄ SUOMENLAPINKOIRAT SAGABERRAN OLONEUVOS JA TUISKUTIEVAN HALLANHALTIJA.

KASVATAMMEE AITOJA LAPISSA KASVANEITA ARKTISIA KOIRIA, JOTKA PÄRJÄÄVÄT MYÖS ULKONA TUULESSA JA TUISKUSSA. EIVÄTKÄ PELKÄÄ PAKKASTA.
lauantai 7. tammikuuta 2012

Lumituiskua ja raikasta ilmaa

Tiistaina starttasi koiravaljakkoletka kohti viiden päivän seikkailuja. Yhteensä karvavuonoja oli mukana 41 kappaletta ja valjakoita kahdeksan. Ilmat olivat lumiset. Pari viikkoa sitten menin siperianhuskyseuran foorumilla moittimaan, kun nykykoirilla ei ole paljon mahdollisuuksia oppia avoimenkentän johtajiksi, koska mahdollisuuset puuttuvat. Eli ajetaan valmilla urilla. No nyt perun sanani. Koko viikon saivat johtajakoirat  avata uraa. Jänkillä ja järvillä johtajat joutuivat toden teolla töihin etsiessään uraa tai yrittäessä pysyä sillä. Oli avointa kenttää vaikka muille jakaa, että se siitä harjoitusmahdollisuuksien puutteesta.

Mistä nuita valjakoita oikein tulee...

Saapuminen satumetsään

Tässä minun työkaverit pikku paussilla satumetsässä.

Petra ja Nanuq


Jo on pienellä painoa harteilla.


Ihan koko letka ei mahtunut kuvaan. Koirat oottelevat poroportin aukeamista.


Illallinen valmistumassa tulilla.

Petra yöpymisketjussa Saukko-ojalla kovassa lumituiskussa.

Nanuq kiepissään samassa paikassa
Petra viisi minuuttia myöhemmin...tyytyväisenä. Nukkui muuten koko yön minun vieressä, eikä hievahtanutkaan siitä koko yönä ettei vain joudu takaisin ulos.
Koirat tauolla... ihmiset ruokatauolla.

Tauko jatkuu ja jatkuu. Eikö voitas jo lähteä...

Pastis ja Pommac, veljekset kuin ilvekset

Pitäisköhän sitä jaksaa lähteä töihinkin kun laitettiin nuo valjaat, niin nukuttais.

Petra joutui laiskasta aamusta huolimatti keulaan. Hyvin neiti siellä tassutteli  menemään.

Opaskammarin tunnelmaa

 
Kaikki, opas mukaan lukien, palasivat sivilisaatioon onnellisina ja kokemusta rikkaampina. Koirat ansaitsevat nyt parin päivän levon ennen uusia seikkailuja.

-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti